Devomat Industries

The Floortechnicians - Since 1980

Deva Belt II 200 eindloze bandschuurmachine parketschuurmachine

nieuw logo

Eindloze bandschuurmachine

Met nieuw systeem om de schuurband te centreren, zonder de parketschuurmachine stil te leggen en zonder gereedschap.

Nieuw systeem van poly-V aandrijfriemen en bijhorende riemschijven die trillingen vermijden en het geluidsniveau gevoelig verlagen.

Elk draaiend onderdeel wordt uitgebalanceerd = geen trillingen = uitzonderlijk schuurresultaat!

Gemakkelijk demonteerbaar voor transport.

Algemeen

Motor

deva belt II motorKrachtige éénfasige motor met een vermogen van 2,5 kW die de machine de nodige kracht geeft om eender welk schuurwerk uit te voeren. De motor behoeft geen onderhoud want de smering van zijn lagers gaat levenslang mee. De motor is uitgevoerd in een chassis van aluminium en luchtgekoeld, overeenkomstig de richtlijnen van de Europese Gemeenschap.

Controleknop

deva belt II handleZeer goed met de hand bereikbaar. Voor op- en neerwaartse beweging van de rol tijdens het schuren. Aangezien de controleknop met een vinger kan worden bewogen, kan de gebruiker de parketschuurmachine met beide handen vasthouden tijdens het werk.

Controle van de druk van de rol

deva belt II drum pressureDe parketschuurmachine beschikt over een draaiknop om traploos het drukniveau van de schuurrol tegen de vloer te combineren met de verschillende schuurkorrels. De grootste druk voor grof schuurpapier (links draaien) en de kleinste druk voor fijn schuurpapier (rechts draaien).

Wielen op maat gemaakt

deva belt II wheelsDe wielen zijn van eigen makelij, vervaardigd uit materialen van topkwaliteit en laten geen sporen na. De bekleding is hard genoeg om de parketschuurmachine perfect in evenwicht te houden en de stabiliteit en bestuurbaarheid te garanderen.

Schijven en riemen in poly-V

deva belt II driveDe enige parketschuurmachine in Europa met schijven en riemen in Poly-V. Dankzij de smalle riemen en de fijne gleuven in V-vorm worden de trillingen drastisch verminderd, de sporen op de grond vermeden en het opstarten van de motor vergemakkelijkt. Dit systeem van schijven en riemen in Poly-V elimineert het probleem van slippende riemen. Het vermogen van de motor wordt maximaal benut!

Conventionele rol

deva belt II drumDe nieuwe spanner maakt het mogelijk het schuurpapier te centreren zonder de parketschuurmachine stil te leggen. Door de regelschroef naar links of naar rechts te draaien, wordt de strook in een paar seconden gecentreerd.

De rol is voorzien van groeven waardoor er geen warmteontwikkeling ontstaat. De levensduur van het schuurpapier verbetert en het rendement per vierkante meter wordt gevoelig verhoogd. De rol is elektronisch uitgebalanceerd en de rubber wordt perfect rechtgezet op de buitendiameter.

deva belt II carry handle