Devomat Industries

The Floortechnicians - Since 1980

Elke parketvloer is uniek! Hout is een natuurproduct, en in elke boomstam komen verschillende “imperfecties” voor. Uw parketvloer vertelt als het ware het levensverhaal van een boom. Onze parketplanken worden op basis van deze imperfecties gesorteerd volgens onderstaande criteria. Er is geen kwaliteitsverschil, u bepaalt de selectie aan de hand van uw esthetische wensen. Onderstaande staalpanelen geven u een beter idee.

Prime BIS: Geen spint toegelaten, homogene kleur en structuur, sporadische kleine gezonde (opgestopte) knopen tot max 6mm. Prime BIS geeft een strakke moderne uitstraling.

Afwerkingstip: DevoNatural Finish Blekend Mat of Passage Ultramat.

Rustiek AB: lichte kleurverschillen, rustieke structuur met gezonde (opgestopte) knopen tot max. 40mm. Sporadisch spint tot max. 5% toegestaan. Rustiek geeft een landelijke uitstraling en accentueert de natuur van het hout. Zeer goed te combineren met verouderingseffecten en kleuroliën.

Afwerkingstip: DevoNatural Reactive met High Solid Oil.

Breedte: In elke dikte en samenstelling kunt u kiezen tussen verschillende breedtes, of een mengeling van de twee breedtes. De breedte wordt ook bepaald aan de hand van uw esthetische wensen. Rustiek combineert bijvoorbeeld beter met een bredere plank of een mengeling van 2 breedtes.

Samenstelling: De meerlaagse planken zijn samengesteld met een onderlaag in HDF (Callisto) of berken multiplex (Triton).

Houtsoort en oorsprong: Het hout wordt gewonnen in Duitse, Franse en Oost Europese bossen. Het is vrij homogeen met een mooie nerftekening. De rustieke selectie komt mooi tot zijn recht.

Triton 11/3,6
11 mm totaaldikte met 3,6 mm toplaag Europese eik op multiplex. 140 of 180 mm breed.
FSC certificaat

Triton 15/3,6
15 mm totaaldikte met 3,6 mm toplaag Europese eik op multiplex. 140, 180 of 220 mm breed.
FSC certificaat